Miniquiches met zoete aardappel
20 min bereidingstijd
25-30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Laat de zoete aardappelblokjes en de deegplakjes op kamertemperatuur ontdooien. Steek, zodra ze zachter worden, uit 2 deegplakjes met de uitsteekvorm 8 sterren. Bekleed met de rest van de deegplakjes 8 muffinholtes. Rol het overhangend deeg terug tot de rand van de vorm.
- Hak de rucola fijn. Klop de eieren los met de crème fraîche. Meng de kaas en de rucola erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de zoete aardappelblokjes over de deegbodems. Schenk het ei-roommengsel erbij. Leg de deegsterren op de vulling en druk ze iets aan.
- Bak de miniquiches in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze warm of op kamertemperatuur.
- Eet deze heerlijke miniquiches uit de hand buiten bij het vuur. Of serveer ze op een mooie schaal met een beetje extra rucola.
- Tip: Vervang voor kruidenquiches de rucola door 3 eetlepels fijngehakte kruiden als dille, peterselie, dragon en basilicum. Fijngehakte hazelnoten zijn ook heerlijk door de vulling!
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 700 kcal
- 45 g vet waarvan 28 g verzadigd
- 55 g koolhydraten
- 17 g eiwit
- 4 g vezels
- 2,1 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen